Kerstkoekjes met Boerinneke

KERSTKOEKJES MET BOERINNEKE

Wat heb je nodig?

  • 40 gram boerinneke's choco
  • 125 gram boter
  • 65 gram suiker
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel vanille essence
  • 130 gram gezeefde bloem

Hoe ga je te werk?

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de boter met de suiker.
  3. Meng de eierdooier en de vanille essence bij de boter en de suiker.
  4. Vervolgens mag je de bloem erbij doen en nogmaals goed mengen.
  5. Zet dan het deeg 15 minuten in de koelkast zodat het een beetje kan opstijven.
  6. Haal na 15 minuten het deeg uit de koelkast en rol het uit tot je een dikte hebt van ongeveer een halve centimeter.
  7. Smeer nu de boerinneke's choco uit over het deeg. Rol het deeg nu op zodat de lange reep deeg weer één mooi geheel vormt.
  8. Leg het deeg nog 10 minuten in de koelkast en duw er de vormpjes in.
  9. Leg ze op een stuk bakpapier en bak voor 12-15 minuten in de oven.

Bereiding:

Voorbereiding: 5 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

Klaar in: 50 minuten